Freeride Contest Gr powered by Audi Gratsias

A Great Success

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα, Freeride World Tour έκλεισε την φετινή του σεζόν με ένα πολύ δυναμικό event, το οποίο ήρθε για να μείνει! Το Freeride Contest Gr powered by Audi Gratsias  πραγματοποιήθηκε στο βουνό του Παρνασσού την Παρασκευή 13/03, λίγο πριν όλα παγώσουν λόγω της εξάπλωσης της νόσου Covid-19.

Η διοργάνωση με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της κατάστασης, έδωσε προτεραιότητα στην υγεία και την ασφάλεια όλων των φορέων και συμμετεχόντων. Επικεντρώθηκε στην αθλητική πλευρά της διοργάνωσης και στη στήριξη των αθλητών να επιτύχουν τους στόχους τους,  περιορίζοντας τις κοινωνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες που είχε σχεδιάσει.

Όλα ξεκίνησαν από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας όταν μια πολυδιάστατη ομάδα φίλων, συνεργατών και εθελοντών –χιονοδρόμοι, φωτογράφοι, κινηματογραφιστές -υπό την καθοδήγηση της WayOut Adventures αψηφώντας το κρύο, τον αέρα και άλλες αντικειμενικές δυσκολίες σε υψόμετρο 1800-2000μ., έδωσε τον καλύτερό της εαυτό επιτυγχάνοντας  μια άψογη διοργάνωση.

Πέμπτη, 12 Μαρτίου: Υποδεχόμαστε τους κριτές του αγώνα και το judging meeting ξεκινά. Ο Esteban Benrei, ως Head Judge & FWT Advisor παραδίδει σεμινάριο σχετικά με τις παγκόσμιες προδιαγραφές που ισχύουν για την αξιολόγηση των αθλητών, στους καταξιωμένους Έλληνες κριτές, Σοφία Γκρίτση, Στέφανο Τσιμικάλη, Σωκράτη Μπουνόβα, Γεράσιμο Αβραμίδη και Μάρκο Χατζικυριακάκη, τους οποίους είμαστε ευγνώμονες που είχαμε δίπλα μας. 

Στη συνέχεια ακολουθεί ένα σύντομο Athletes Briefing από τον Race Director, Γιάννη Κοτιλέα και τον Head of Security, Κωστή Παπαδακάκη καθώς και η κλήρωση των αριθμών με τους οποίους θα αγωνιστούν οι αθλητές.

Παρασκευή, 13 Μαρτίου: Και η μέρα του μεγάλου αγώνα φτάνει! Ξεκινώντας με ένα δυναμωτικό πρωινό από την Kelloggs Crunchy Muesli, αθλητές και διοργάνωση φτάνουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού το οποίο πλημμυρίζει από ήχους, μουσικές και χρώματα του Freeride Contest Gr powered by Audi Gratsias. Όλοι είναι στο πόστο τους! Οι μπύρες Sol παγωμένες στο χιόνι, η ομάδα της BestBoards σε ετοιμότητα να δεχθεί πέδιλα και σανίδες για service, η Armada με μια μεγάλη γκάμα πέδιλων διαθέσιμων στο κοινό για ski tests, τα κιάλια από το πλανητάριο Θεσσαλονίκης στα χέρια κριτών και θεατών, για να απολαύσουν το φαντασμαγορικό θέαμα σε απόσταση αναπνοής. Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας το almora PLUS είναι εκεί, προσφέροντας ενυδάτωση στους αθλητές και ενισχύοντας την απόδοσή τους.

Οι συνθήκες καιρού είναι ιδανικές και οι αθλητές ανεβαίνουν στην κορυφή του Τρύπιου Βράχου απολαμβάνοντας το μεγαλείο των Ελληνικών βουνών, με θέα τα βουνά της Ρούμελης στο πλάι και τον επιβλητικό Όλυμπο μπροστά τους. Η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά και οι αθλητές ένας ένας δίνει τον καλύτερό του εαυτό και ένα θεαματικό Freeride Contest, πραγματοποιείται.

Απαιτητικές κάθετες πλαγιές, εντυπωσιακά drops, μοναδικό flow και ταχύτητα προσφέρουν ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα θέαμα. Οι καλύτεροι ξεχωρίζουν από την πρώτη στιγμή  και τα αποτελέσματα δεν αργούν να ανακοινωθούν.

Σε μια μινιμαλιστική μα άκρως γιορτινή τελετή απονομής, ανακοινώθηκαν οι μεγάλοι νικητές κάθε κατηγορίας που ανέβηκαν στο βάθρο και κέρδισαν μοναδικά δώρα και έπαθλα από τις εταιρείες Armada, Black Crows, Micro Extreme και Best Boards.

Ski Ανδρών:                            

Ski Γυναικών:

  • 1η θέση: Daniela Sax

  • 2η θέση: Andriana Beldekou

  • 3η θέση: Christina Giannakopoulou

Snowboard Ανδρών:

  • 1ηθέση: Alexandros Panagakos

  • 2η θέση: Patrick Gremminger

  • 3η θέση: Yannis Panagakos

Snowboard Γυναικών:

  • Μοναδική θέση: Iro Gavala

Ski Ανδρών – Junior:

  • 1ηθέση: Nikolas Ioannou (U-16)

  • 2η θέση: Nikias Azas (U-16)

  • 3η θέση: Orestis Azas (U-18)

Ως διοργάνωση είμαστε περήφανοι για την επιτυχή ολοκλήρωση των δράσεων που αναλάβαμε και αισθανόμαστε μεγάλη ευθύνη, ως πρεσβευτές του παγκόσμιου πρωταθλήματος, να καταφέρουμε το Freeride World Tour να γίνει θεσμός και στη χώρα μας. Ο ενθουσιασμός, η συγκίνηση, τα χαμόγελα και τα ευχαριστώ που λάβαμε τόσο από τους ξένους και Έλληνες αθλητές όσο και από το κοινό και τους υποστηρικτές , είναι για εμάς η μεγαλύτερη ανταμοιβή!

Η επόμενη μέρα της διοργάνωσης μας βρίσκει όλους στο σπίτι, από όπου σχεδιάζουμε τα μελλοντικά μας βήματα. Για όσους δεν κατάφεραν να απολαύσουν από κοντά τα θεαματικά rides των αθλητών αλλά και για αυτούς που αναπολούν τις ηλιόλουστες μέρες στο βουνό, δημιουργούμε μια σειρά από θεματικά βίντεο (Competition Broadcast, Highlights, Freeride Contest Gr Mini Doc) για να θυμηθούμε τις όμορφες στιγμές που ζήσαμε αλλά και να ονειρευτούμε τις καλύτερες που έρχονται.

Stay Home, Stay Safe, Stay Tuned

Previous
Previous

45 ημέρες Bike Trip στο Νεπάλ

Next
Next

7 Συναρπαστικά Ταξίδια