7 Συναρπαστικά Ταξίδια

Τι είναι το ταξίδι;

"Αν ρωτήσουμε εκατό ανθρώπους τι σημαίνει ο όρος ταξίδι για αυτούς, είμαι βέβαιος ότι θα λάβουμε εκατό διαφορετικές απαντήσεις." δηλώνει ο Γιάννης Κοτιλέας, ιδρυτής της WayOut Adventures.

Βιβλία, λογοτεχνικά έργα, άρθρα, και φιλοσοφικά κείμενα έχουν κατά καιρούς αφιερώσει τεράστιο όγκο σελίδων στην ανάλυση του αμφιλεγόμενου αυτού όρου.

Για εμένα, το ταξίδι ήταν πάντα προτεραιότητα στη ζωή μου. Ήταν ένας τρόπος απόδρασης από την ρουτίνα της καθημερινότητας, ένας τρόπος να ανακαλύψω τόσο τον κόσμο, όσο και τον ίδιο μου τον εαυτό και να έρθω κοντά στη φύση συλλέγοντας μοναδικές εμπειρίες.

Ωστόσο, όσο μεγάλωνα άρχισα να αναζητώ μια σπίθα που θα κάνει το κάθε μου ταξίδι, μοναδικό. Η εξερεύνηση του κόσμου αλλά και της φύσης δεν αρκούσε. Ήθελε μέσα του ένα παιχνίδι, μια δόση αδρεναλίνης. Adventure Travel, αυτή ήταν η ιδέα.

Γνωρίζεις τον κόσμο και ταυτόχρονα εξελίσσεις ένα άθλημα.

Και κάπως έτσι γεννιέται η WayOut Adventures, για να δέσει όλη αυτήν την ιδέα και να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εμπειρία. Η ιδέα αυτή, αν και πρωτοπόρα για τα δεδομένα της Ελλάδας, βρήκε σύντομα ενθουσιώδεις συνοδοιπόρους και ένα δυναμικό adventure-travel community δημιουργήθηκε. Ταξίδια στα πιο μαγικά μέρη του κόσμου για ski και surf, αυτή ήταν η αποστολή μας.

 

Έτσι ξεκινήσαμε δειλά δειλά με το Μαρόκο

Το πρώτο μας ταξίδι, το οποίο αποτέλεσε και το πρώτο commercial surf trip στην ελληνική αγορά, είχε τεράστια ανταπόκριση. Σε 8οκτώ ημέρες: Με 32 μοναδικούς συμμετέχοντες κάναμε surf και ανεβάσαμε το επίπεδό μας, γνωρίσαμε την κουλτούρα του τόπου και χαθήκαμε στα μαροκινά χρώματα, περπατήσαμε στα αφρικανικά παζάρια και γίναμε ένα με τους ντόπιους, χαλαρώσαμε και γεμίσαμε εικόνες που θα μας ακολουθούν για μια ζωή.


Το ξακουστό Μπαλί

Σειρά έχει, ένα χρόνο αργότερα ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για surf παγκοσμίως, το ξακουστό Μπαλί. Με μια παρέα 38 συμμετεχόντων σερφάραμε σε world class κύματα, ικανοποιήσαμε τη δίψα μας, με εξωτικές καρύδες και ήπιαμε Αράκ οκλαδόν, στο πάτωμα παρέα με τους αξιαγάπητους Μπαλινέζους. Ξενυχτήσαμε και διασκεδάσαμε στα πιο όμορφα beach bar του νησιού και απολαύσαμε ηλιοβασιλέματα που χαράχτηκαν για πάντοτε στη μνήμη μας.

 Επόμενος εξωτικός προορισμός, η Σενεγάλη

Γνωρίσαμε τον τόπο και αναμειχθήκαμε με τον ιδιαίτερο πολιτισμό του. Χορέψαμε στους αφρικανικούς ρυθμούς και κάναμε καινούριους φίλους. Εξοικειωθήκαμε με τα κύματα του Ατλαντικού ωκεανού και δοκιμάσαμε νέες γεύσεις. Φωτογραφήσαμε τόπους, ανθρώπους και στιγμές στην πιο ωραία τους μορφή.

Από τα ζεστά νερά της Σενεγάλης πετάμε στα παγωμένα βουνά της μακρινής Ιαπωνίας

Η Χακούμπα μας χάρισε ατελείωτα rides σε πούδρες, το Τόκιο, η "φωτεινή" πρωτεύουσα της τεχνολογίας, μας μάγεψε με τις αντιθέσεις της. Οι άνθρωποι, κέρδισαν την καρδιά μας με το ζεστό τους χαμόγελο και την πηγαία ευγένεια τους. Ο πολιτισμός και η ιδιαίτερη φιλοσοφία ζωής του τόπου, μας καθήλωσε.

 

Και πετάμε για Νορβηγία

Σε 10 ημέρες κάναμε σκι στις πιο επιβλητικές πλαγιές του Τρόμσο. Αγναντέψαμε από ψηλά τα νορβηγικά φιόρδ και εντυπωσιαστήκαμε από τη φυσική ομορφιά τους. Οδηγήσαμε έλκηθρα παρέα με τα huskies και ήπιαμε Νορβηγικό ουίσκι σε παραδοσιακές Pub.

Για το 2020 σχεδιάσαμε δυο μοναδικά ταξίδια σε δύο πολύ ιδιαίτερους προορισμούς.

BC Canada | Ski Road Trip

Το ταξίδι βγήκε Sold Out δυο εβδομάδες από την ανακοίνωσής του. Σε 11 ημέρες θα ζήσουμε το caravan life experience και θα κάνουμε σκι σε 5 από τα σπουδαιότερα χιονοδρομικά κέντρα της British Columbia. Whistler – Sun Peaks – Revelstoke – Kicking Horse – Lake Louise.

Έτσι και αλλιώς εκεί γεννήθηκε η ιδέα της WayOut Adventures στο μυαλό μου. Μέσα σε μια σκηνή κάπου στα Rocky Mountains κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στο Adventure Management Department του Πανεπιστημίου Thompson Rivers University.

Πέντε χρόνια από την επιστροφή μου και την έναρξη της WayOut Adventures θα επιστρέψω στα γνώριμα μέρη, αυτή τη φορά μάλιστα με άλλους 16 φίλους και συμμετέχοντες.

Azores | Surf Trip

Για φέτος, επιλέξαμε έναν άγνωστο, σε πολλούς, προορισμό. Παρθένος ακόμα, τόπος με παραλίες σμιλεμένες από τη λάβα των ηφαιστείων, μια ενδοχώρα απίστευτης φυσικής ομορφιάς και world class κύματα, οι Αζόρες υπόσχονται μια μαγική εμπειρία. 

Σκοπός μας είναι να δημιουργούμε εμπειρίες, που θα μας ακολουθούν για πάντα, ως τις πιο έντονες και γλυκές αναμνήσεις. Ανεβάζουμε τον πήχη ψηλά, κάνοντας τα όνειρά μας πραγματικότητα αλλά και την πραγματικότητα ένα όνειρο.

Ποιό είναι το πιο τρελό ταξίδι που θα ήθελες να κάνεις; Πες την πιο τρομερή ιδέα σου στη WayOut Adventures.

Kαι που ξέρεις; Ίσως να γίνει και πραγματικότητα.

Previous
Previous

Freeride Contest Gr powered by Audi Gratsias

Next
Next

7 Λόγοι για ένα Adventure Trip στις Αζόρες