7 Λόγοι για ένα Adventure Trip στις Αζόρες

Ανακάλυψε μαζί μας, τον κρυφό παράδεισο του Ατλαντικού και ζήσε την απόλυτη εμπειρία που δεν θα ξεχάσεις ποτέ.

Πως θα έφτιαχνες το ιδανικό μέρος αν μπορούσες να χρησιμοποιήσεις ό,τι υλικά ήθελες? Θα σχεδίαζες ένα τροπικό νησί στην μέση ενός απέραντου ωκεανού; Θα ζωγράφιζες μια απέραντη αμμουδιά, με τα πιο καλοσχηματισμένα και ελκυστικά κύματα; Ίσως μετά να έκλεινε τις άκρες της με καταπράσινους λόφους, να γέμιζε τα νερά της με τα πιο επιβλητικά και μεγάλα θαλάσσια πλάσματα, και να ύψωνες ηφαίστεια πάνω από καταγάλανες λίμνες.. Τέλος, θα σκορπούσες εδώ και εκεί φιλικά και χαμογελαστά πρόσωπα! Αυτό το μαγικό μέρος που φαντάστηκες, υπάρχει και είναι οι Αζόρες, ο κρυφός παράδεισος της Ευρώπης στην καρδιά του Ατλαντικού.

Οι Αζόρες προσφέρουν ένα μοναδικό φυσικό terrain, ιδανικό για εξερεύνηση μέσα στο οποίο μπορεί να αναπτυχθεί κάθε είδους adventure δραστηριότητας. Μάθε τα μυστικά που κρύβει αυτός ο τόπος και ζήσε μια εμπειρία που θα σου αλλάξει τη ζωή.                           

«Αζόρες;» ένα άγνωστο μέρος για πολλούς.

Αζόρες; Κάπου το έχω ξανακούσει…Είναι τροπικό πουλί? Είναι εξωτικό νησί κάπου στην μακρινή Ινδονησία; Είναι άγριο δάσος της Αργεντινής; Λίγοι μόνο έχουν ανακαλύψει τον θησαυρό του Ατλαντικού, που κρύβεται λίγες μόνο ώρες μακριά μας. Γίνε λοιπόν, ένας από τους λίγους που όχι απλά θα ξέρεις τι είναι οι Αζόρες και που βρίσκονται, αλλά θα έχεις γνωρίσει κάθε σπιθαμή του παρθένου αυτού τόπου, μέσα από τις ατελείωτες περιπέτειες που το μέρος αυτό προσφέρει.

 Οι Αζόρες έχουν μοναδικής φυσικής ομορφιάς λίμνες.

«Lagoa de Sete Cidades», ανακάλυψε το μοναδικό αυτό δίδυμο της πράσινης και της μπλε λίμνης, κρυμμένο στα βάθη του ηφαιστειακού κρατήρα. Πεζοπορία, στις κορυφές των ηφαιστείων, με μοναδικά view points, 4x4 trip στα καταπράσινα δάση του ηφαιστείου, paragliding πάνω από τις λίμνες, kayak μέσα στο απέραντο γαλάζιο, είναι λίγες μόνο από τις δραστηριότητες που θα σε κάνουν ένα με τη μαγεία του σκηνικού.

Παράδεισος του Surf.

Αγκαλιασμένες από τα ορμητικά νερά του Ατλαντικού ωκεανού, με ηφαιστειογενείς βυθούς που διαμορφώνουν τα πιο καλοσχηματισμένα κύματα, οι Αζόρες προσφέρουν πλήθος από beach breaks, point breaks και reef breaks που ικανοποιούν όλα τα επίπεδα surf, από αρχάριους του αθλήματος μέχρι και professional riders. Ένα από τα πιο γνωστά surf spots είναι η παραλία της Santa Barbara, όπου κάθε χρόνο αποτελεί σταθμό του παγκόσμιου πρωταθλήματος Surf.

Whale & Dolphinwatching.

Στις Αζόρες έχεις την δυνατότητα να βρεθείς σε απόσταση αναπνοής με τα μεγαλύτερα και πιο επιβλητικά θαλάσσια πλάσματα, τις φάλαινες. Τηρώντας πάντα τους κανόνες προστασίας της υποβρύχιας ζωής, και με απόλυτο σεβασμό προς τα υπέροχα αυτά θαλάσσια θηλαστικά, δημιουργείται μια πρωτόγνωρη επαφή που σου κόβει την ανάσα.

Hotsprings Furnas & Mosteiros.

Οι φυσικές πισίνες με τα ζεστά νερά, στην καρδιά του καταπράσινου δάσους θα σου προσφέρουν την απόλυτη χαλάρωση και ηρεμία. Βάλε το μαγιό σου και αφέσου στην θεραπευτική δύναμη που η λάβα της γης προσφέρει.

Scuba Diving.

Βυθίσου στα μαγικά νερά του ατλαντικού ωκεανού και κολύμπησε δίπλα σε θαλάσσια πλάσματα που θα σε καθηλώσουν. Σαλάχια, πολύχρωμα ψάρια, αστερίες, κοράλλια και θαλάσσια φυτά συνθέτουν έναν υποβρύχιο παράδεισο.

Cozido & Εξωτικά φρούτα.

Το πιο ξακουστό φαγητό των Αζορών που μπορεί να βρει κανείς αποκλειστικά και μόνο στο χωριό Furnas του Sao Miguel, είναι το Cozido. Το πορτογαλικό αυτό στιφάδο σιγομαγειρεμένο στη λάβα των καυτών ηφαιστείων του νησιού, προσφέρει μια αξέχαστη γεύση από τα έγκατα της γης. Όσον αφορά τα φρούτα των νησιών, η Μαρακούγια ή αλλιώς το passionfruit, ο ανανάς και μικροσκοπικές μπανάνες κρύβονται πίσω από κάθε γλυκό έδεσμα, δίνοντας απλόχερα τα μοναδικά τους αρώματα.

Previous
Previous

7 Συναρπαστικά Ταξίδια

Next
Next

9 Κορυφές βουνών σε 18 ημέρες με ποδήλατο και σκι