Swimming around Spetses

Ο δικός μας Αρμάνδος συμμετείχε στον φιλανθρωπικό αγώνα Swim around Spetses από την ΜΚΟ Charity 4U. Μαζί του δύο εξαιρετικές κολυμβήτριες, η Λυδία Παπανδρέου και η Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη.

Ωκεανός, λίμνη, ποτάμι, είναι μερικά από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο για να κολυμπήσεις. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ελευθερία που σου προσφέρει η ανοιχτή θάλασσα έξω από τους τέσσερις τοίχους της πισίνας, και η κολύμβηση στο αλμυρό νερό μέχρι όσο σε βαστούν τα χέρια σου.

Καθώς κολυμπάς, αισθάνεσαι τον ήλιο να σου ζεσταίνει την πλάτη, παρακολουθείς τις ηλιαχτίδες να φωτίζουν τον βυθό από κάτω σου, ακούς τον ήχο του αέρα και τα κύματα. Ο ρυθμός των χεριών σου και ποδιών σου σε βοηθούν, καθώς προσπαθείς να πιάσεις το νερό, να πολεμήσεις τα κύματα και το ρεύμα της θάλασσας, και να κολυμπήσεις, πάντα προς τα μπροστά.

Είσαι βυθισμένος στην μουσική αυτών των ήχων και κάθε μέρα που κολυμπάς είναι διαφορετική. Κάθε μέρα που κολυμπάς στην ανοικτή θάλασσα είναι μια περιπέτεια και μια εμπειρία που δεν γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις.  Όταν πέσεις στην θάλασσα τότε είναι που τα ανακαλύπτεις όλα.

Για μια τέτοια περιπέτεια ξεκίνησα, την Παρασκευή 31 Αυγούστου, με σκοπό να κολυμπήσω τον γύρο των Σπετσών στα πλαίσια του φιλανθρωπικού αγώνα SwimaroundSpetses από την ΜΚΟ Charity 4U. Παρέα για αυτήν την περιπέτεια είχα 2 συναθλήτριες μου, την Λυδία Παπανδρέου και την Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 1 Σεπτέμβριου. Tι πιο ωραίο από το να ξεκινήσεις τον μήνα σου με κολύμπι τόσο μεγάλης απόστασης βοηθώντας την ενίσχυση και υποστήριξη των Ελλήνων αθλητών, τόσο ερασιτεχνών όσο και πρωταθλητών, σε παιδικές και νεαρές ηλικίες και την κατάκτηση ακόμα περισσότερων διακρίσεων για τους ίδιους και την Ελλάδα.

Σάββατο πρωί, κουρασμένος από τα προβλήματα της καθημερινότητας, ανοίγεις το παράθυρο του δωματίου σου και αντικρίζεις το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού. Αμέσως νιώθεις μια ανυπομονησία. Θέλεις να κυριευτείς από όλα αυτά τα συναισθήματα που σου δίνει η κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας.

Κατηφορίζοντας στο λιμάνι για να συναντήσουμε την βάρκα συνοδείας, βρεθήκαμε μπροστά σε ότι πιο όμορφο, ελληνικό και θαλασσινό καΐκι συνοδείας. Ήταν ένα άσπρο ξύλινο καΐκι με την ονομασία «ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ» και ένα ξύλινο ψάρι για σήμα. Εκείνη την στιγμή αισθανόμασταν όλοι σαν αδέρφια. Καπετάνιος ο Πάνος, νέος και ευχάριστος, το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν να κάνει υπομονή γιατί μπροστά μας έχουμε πεντέμισι ώρες και αν έχει πετονιά για να κάνουμε συρτή. Υπομονή είχε, πετονιά, δυστυχώς, όχι.

Το εγχείρημα μας ξεκίνησε από την παραλία του Αγίου Μάμμα και πρώτη έπεσε στο νερό η Αμαρυλλίς. Σκοπός του φιλανθρωπικού αγώνα ήταν να ολοκληρώσουμε το γύρο των Σπετσών κολυμπώντας με εναλλαγές, σε προκαθορισμένο χρόνο. Εμείς αποφασίσαμε να αλλάζουμε κάθε μισή ώρα. Ξεκινήσαμε, λοιπόν, σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα με κόντρα αέρα. Ήμουν ο επόμενος, σίγουρα μπήκα σε καλύτερη θάλασσα. Μετά από μισή ώρα έδωσα τη σκυτάλη στην Λυδία, μετά η Αμαρυλλίς – εγώ – Λυδία – Αμαρυλλίς - εγώ – Λυδία – Αμαρυλλίς – εγώ και μετά πέσαμε όλοι μαζί για να τερματίσουμε. Για την ιστορία, είμασταν η πρώτη μικτή ομάδα, αλλά δεν έχει ιδιαίτερη σημασία, σημασία έχει η προσφορά.

Highlight του αγώνα, η βουτιά στην δεύτερη μου φορά και το high five με τον Γιώργο (Φιρφιλιώνη). Περισσότερο από όλα, ο αγώνας που δεν ήταν αγώνας, κάναμε όλοι αυτό που μας άρεσε, κολύμπι και παρέα.

Σε ένα αγώνα ανοικτής θάλασσας, είτε κάνεις μικρή, είτε μεγάλη απόσταση είναι σημαντικό όχι μόνο να έχεις ικανούς υποστηρικτές, αλλά ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην ανοικτή θάλασσα. Σε αυτές τις 5 ώρες και 20 λεπτά είχα ανθρώπους στους οποίους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Μέχρι την επόμενη φορά, να κολυμπάτε με ασφάλεια και πάντα με παρέα.

Αρμάνδος Λινάρδος

Sports and Event Manager

Oceanman Greece Manager

Previous
Previous

Adventure Film Festival 2018

Next
Next

Oceanman Greece 2018