Swimming Camp 2018

Την εβδομάδα που μας πέρασε η WayOut Adventures σε συνεργασία με την Tracey Baumann, διοργάνωσαν με επιτυχία το πρώτο open water swimming camp φιλοξενώντας 17 ερασιτέχνες αθλητές από την Αγγλία – Γερμανία – Ισραήλ – Ελβετία και Ισπανία, όπου διδάχτηκαν την ιδανική τεχνική για να κολυμπήσεις σε έναν αγώνα Open Water και να το διασκεδάσεις.

Η Tracey Baumann έχει 10ετή εμπειρία με εκατοντάδες αθλητές - οι περισσότεροι από τους οποίους είχαν λίγη δεξιότητα ή εμπειρία. Ακολουθεί  3 βήματα με κάθε μαθητή και κάθε μορφή κολύμβησης, ώστε να είσαι σε θέση να:

  • Κολυμπήσεις μακρύτερα και πιο γρήγορα χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια,

  • Απολαύσεις κάθε χέρια και να βελτιώνεσαι συνεχώς,

  • Κολυμπήσεις χωρίς τραυματισμό ή πόνο.

Είναι ένα  κολυμβητικό camp για να κατανοήσεις και να  αποκτήσεις εμπιστοσύνη στο Open-Water. Θα σε βοηθήσει να κολυμπήσεις μια μεγάλη απόσταση, χωρίς να προσθέσεις  άχρηστα μέτρα, διδάσκει πόσο συχνά πρέπει να βλέπεις την θάλασσα και πως να κρατάς μια πιο χαλαρή αναπνοή. Θα σε μυήσει στην τεχνική προσανατολισμού στην ανοικτή θάλασσα, καθώς διαφέρει από την κολύμβηση στην πισίνα. Η προπόνηση στο camp θα βοηθήσει στην τακτική  των αγώνων τους τριαθλητές αλλά και τους αθλητές Openwater.

Τα camp είναι κατάλληλα τόσο για τους σχετικά έμπειρους αλλά και  για πιο νεοφερμένους Openwater, μέχρι να φτάσουν σε αξιόλογο επίπεδο που ο καθένας έχει στόχο.

Ο στόχος είναι να αναμειχθούν  ασκήσεις με συνομιλίες, βίντεο και προπονήσεις. Οι αθλητές που έχουν λίγη αντοχή στην κολύμβηση θα το βρουν διαχειρίσιμο και διασκεδαστικό.

Αρχικά μαθαίνεις να συνεργάζεσαι - αντί να αγωνίζεσαι - με τη βαρύτητα και να χρησιμοποιείς τις αρχές της φυσικής για να κρατάς μια «αβίαστα οριζόντια» θέση από το κεφάλι μέχρι το δάκτυλο του ποδιού. Μαθαίνεις να σταθεροποιείς  το σώμα σου και να ελέγχεις πλευρικές ή περιστροφικές δυνάμεις που μπορούν να μπερδέψουν τα χέρια και τα πόδια σου.

Η αίσθηση ότι έχεις τον έλεγχο της θέσης σου στο νερό, θα φέρει την εμπιστοσύνη και την ψυχική ηρεμία που χρειάζονται για να μάθεις πιο προηγμένες δεξιότητες και να κολυμπάς μεγαλύτερες αποστάσεις. Επίσης σου δίνει από πρώτο χέρι τη γνώση, για το πώς η ανθρώπινη ανατομία συμπεριφέρεται φυσικά σε ένα υγρό στοιχείο. Με αυτήν την τεχνική ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα και να μεγιστοποιείται η προσαρμοστικότητα στο νερό.

Επειδή το νερό είναι 1000 φορές πυκνότερο από τον αέρα, η αντίσταση είναι ο μεγαλύτερος παράγοντας που περιορίζει πόσο μακριά ή γρήγορα κολυμπάμε. Τα ψάρια και τα υδρόβια θηλαστικά εξοικονομούνται φυσικά. Για τους κολυμβητές το μόνο που χρειάζεται είναι να αποκτήσουν την δεξιότητα.

Στο camp θα σε διδάξει πως να εναρμονίσεις τις κινήσεις της κεφαλής, των χεριών και των ποδιών με ομαλούς ρυθμούς. Η ισχύς προέρχεται από τον πυρήνα και ρέει στα χέρια και τα πόδια. Όσο πιο ολοκληρωμένη είναι η τεχνική, τόσο λιγότερος κόπος χρειάζεται για να κολυμπήσεις μακρύτερα και πιο γρήγορα. Στη συνέχεια,  το επίπεδο φυσικής κατάστασης θα σε πάει πιο μακριά.

Ταυτόχρονα, έχεις την δυνατότητα να κολυμπήσεις παρέα με άλλους κολυμβητές,  εξασκώντας την τεχνική στις μεγάλες απογευματινές προπονήσεις με την συνοδεία Kayak  και συνεχή παρακολούθηση.

Το ημερήσιο πρόγραμμα του camp είναι:

7.30 πρωινό ξύπνημα – 10.00 πρωινή προπόνηση (εκμάθηση τεχνικής) – 12.30 (Light lunch) – 15.00 Απογευματινή προπόνηση (κολύμβηση με συνοδεία προπονητών με kayak) – 19.00 Dinner. - 20.00 Ελεύθερος χρόνος.

Κατά την διάρκεια του camp πραγματοποιείται και μια ημερήσια εκδρομή για κολύμπι σε κρυφές παραλίες και σπηλιές την Μεσσηνιακής Μάνης.

Το 2019 θα πραγματοποιηθούν άλλα 2 προπονητικά camp υπό την καθοδήγηση της Tracey Baumann. 

Stay tuned.

Previous
Previous

Oceanman Greece 2018

Next
Next

Oceanman Greece - Oitylo Bay 2018