5 Λόγοι να επισκεφθεί κανείς την χώρα των Βάσκων

Surf trip στη χώρα των Βάσκων, έναν προορισμό που δεν μοιάζει με τους άλλους.  

H Χώρα των Βάσκων, δεν είναι όπως η υπόλοιπη Ισπανία. Είναι ένα πλούσιο μέρος στη βόρεια ακτή του Ατλαντικού, κοντά στα σύνορα της Γαλλίας, γνωστό ως Euskadi ή Pais Vasco που έχει τη δική του γλώσσα, τις δικές του παραδόσεις και ένα μοναδικό συνδυασμό ομορφιάς που κερδίζει την καρδιά και το μυαλό όποιου το επισκεφθεί. .

Εδώ είναι μερικοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει να είστε οι δικοί μας ‘’partners in crime" σε αυτό το μοναδικό ταξίδι:

Κύματα παγκόσμιας κλάσης.

Η χώρα των Βάσκων με μια απέραντη ακτογραμμή μήκους 200 χιλιομέτρων είναι ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του σερφ παγκοσμίως. Από μικρά διασκεδαστικά κύματα για τους αρχάριους του αθλήματος, μέχρι απότομα barrels για τους πιο pro συνθέτουν ένα terrain που πρέπει να εξερευνηθεί.

Η πόλη και ο πολιτισμός της.

Βραβευμένο με τον τίτλο «Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», το Σαν Σεμπαστιάν είναι ένα από τα πλέον δημοφιλή και πολυσυζητημένα μέρη σήμερα. Ένα γεμάτο ημερολόγιο εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων όπως συναυλίες, κινηματογραφικά φεστιβάλ, εκθέσεις τέχνης, ζωντανές παραστάσεις όπερας και θεάτρου κρατούν την πόλη ζωντανή και φωτεινή.

Λαχταριστά φαγητά και fun tapas bars.

Oι Βάσκοι περνούν περισσότερο από τη μισή τους ημέρα κάνοντας «poteo», κοινώς μπαρότσαρκες. Μπείτε σε οποιοδήποτε μπαρ και δείτε την πλούσια ποικιλία των pintxos και των κρασιών και θα καταλάβετε γιατί. Ικανοποιήστε την όρεξή σας με αυθεντικά τοπικά προϊόντα όπως αρνάκι στη σχάρα, ζαμπόν, αλμυρό μπακαλιάρο, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί.

Μουσείο Guggenheim Μπιλμπάο.

Το Guggenheim Bilbao είναι κάτι περισσότερο από ένα μουσείο τέχνης. Είναι ένα σύγχρονο αρχιτεκτονικό ορόσημο, ένα αδιαμφισβήτητο στολίδι, που έχει κερδίσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς ανθρώπους της τέχνης.

Μοναδικό road trip.

Nοικιάστε ένα βαν και εξερευνήστε το μοναδικά άγριο τοπίο της Βάσκικης Ακτογραμμής. Από το Μπιλμπάο μέχρι τον Σαν Σεμπαστιάν και από εκεί μέχρι το Μπιαρρίτς θα θαυμάσετε την ομορφιά των ψαράδικων χωριών και τη ζεστή φιλοξενία των ντόπιων. Μην αρνηθείτε ένα κέρασμα από τους ντόπιους, θα προσβληθούν πολύ και εσείς θα έχετε χάσει μια εμπειρία ζωής.

Previous
Previous

9 Κορυφές βουνών σε 18 ημέρες με ποδήλατο και σκι

Next
Next

Oceanman Dubai Final