Αρχείο

Swimming around Spetses
1409.2018

Swimming around Spetses

Ωκεανός, λίμνη, ποτάμι, είναι μερικά από τα πιο όμορφα μέρη στον κόσμο για να κολυμπήσεις. Τίποτα δεν συγκρίνεται με την ελευθερία που σου προσφέρει η ανοικτή θάλασσα έξω από τους τέσσερις τοίχους της πισίνας, και η κολύμβηση στο αλμυρό νερό μέχρι όσο σε βαστούν τα χέρια σου.

Αισθάνεσαι τον ήλιο  να ζεσταίνει την πλάτη σου, παρακολουθείς της ηλιαχτίδες να φωτίζουν τον βυθό από κάτω σου, ακούς τον ήχο του αέρα και τα κύματα καθώς κολυμπάς. Ο ρυθμός των χεριών σου και ποδιών σου σε βοηθούν καθώς προσπαθείς να πιάσεις το νερό και να πολεμήσεις τα κύματα και το ρεύμα της θάλασσας, για να κολυμπήσεις μπροστά.

Είσαι βυθισμένος στην μουσική αυτών των ήχων και κάθε μέρα που κολυμπάς είναι διαφορετική. Κάθε μέρα που κολυμπάς στην ανοικτή θάλασσα είναι μια περιπέτεια και μια εμπειρία που δεν γνωρίζεις πριν ξεκινήσεις.  Όταν ξεκινήσεις να πέσεις στην θάλασσα τότε τα ανακαλύπτεις όλα.

Για μια τέτοια περιπέτεια ξεκίνησα την Παρασκευή 31 Αυγούστου να κολυμπήσω τον γύρω των Σπετσών για σκοπό του φιλανθρωπικού αγώνα Swim around Spetses από την ΜΚΟ Charity 4U. Παρέα για αυτήν την περιπέτεια είχα και 2 συναθλήτριες μου την Λυδία Παπανδρέου και την Αμαρυλλίς Αγγουριδάκη.

Ο αγώνας ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 1 Σεπτέμβριου τι πιο ωραίο να ξεκινήσεις τον μήνα σου με ένα τόσο μεγάλο κολύμπι βοηθώντας  την ενίσχυση και υποστήριξη  Ελλήνων αθλητών, τόσο ερασιτεχνών όσο και πρωταθλητών σε παιδικές και νεαρές ηλικίες και την κατάκτηση ακόμα περισσότερων διακρίσεων για τους ίδιους και την Ελλάδα.

Σάββατο πρωί κουρασμένος από τα προβλήματα της καθημερινότητας ανοίγεις το παράθυρο του δωματίου σου και αντικρίζεις το γαλάζιο της θάλασσας και του ουρανού και αμέσως νιώθεις μια ανυπομονησία να νιώσεις όλα αυτά τα συναισθήματα που σου δίνει η κολύμβηση ανοικτής θάλασσας.

Κατηφορίζοντας στο λιμάνι για να συναντήσουμε την βάρκα συνοδείας συνάντησα ότι πιο όμορφο ελληνικό και θαλασσινό καΐκι συνοδείας, ήταν ένα άσπρο ξύλινο καΐκι με την ονομασία ΄΄ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ΄΄και ένα ξύλινο ψάρι για σήμα. Εκείνη την στιγμή όλοι έτσι αισθανόμασταν σαν αδέρφια. Καπετάνιος ο Πάνος, νέος και ευχάριστος, το πρώτο που του είπα να κάνει υπομονή γιατί μπροστά μας έχουμε πεντέμισι ώρες και αν έχει πετονιά για να κάνουμε συρτή. Την υπομονή την είχε Δυστυχώς την πετονιά όχι.

Το εγχείρημα μας ξεκίνησε από την παραλία του Αγίου Μάμμα και πρώτη έπεσε στο νερό η Αμαρυλλίς. Σκοπός του φιλανθρωπικού αγώνα ήταν να ολοκληρώσουμε το γύρω των Σπετσών κολυμπώντας με εναλλαγές σε προκαθορισμένο χρόνο. Εμείς αποφασίσαμε κάθε μισή ώρα. Ξεκίνησε λοιπόν σε μια φουρτουνιασμένη θάλασσα με κόντρα αέρα, ήμουν ο επόμενος, σίγουρα μπήκα σε καλύτερη θάλασσα. Μετά από μισή ώρα έδωσα σκυτάλη στην Λυδία, Αμαρυλλίς – Εγώ – Λυδία – Αμαρυλλίς -Εγώ – Λυδία – Αμαρυλλίς – Εγώ και μετά πέσαμε όλοι μαζί για να τερματίσουμε. Για την ιστορία πρώτη μικτή ομάδα αλλά δεν έχει καμία σημασία, σημασία έχει η προσφορά.

Highlights στον αγώνα η βουτιά στην δεύτερη μου φορά με το high five με τον Γιώργο (Φιρφιλιώνη). Και ο αγώνας που δεν ήταν αγώνας, κάναμε όλοι αυτό που μας άρεσε κολύμπι και παρέα.

Σε ένα αγώνα ανοικτής θάλασσας είτε κάνεις μικρή ή μεγάλη απόσταση είναι σημαντικό όχι μόνο να έχεις ικανούς υποστηρικτές αλλά ανθρώπους που εμπιστεύεσαι. Η εμπιστοσύνη είναι πολύ σημαντικό στοιχείο στην ανοικτή θάλασσα. Σε αυτές τις 5 ώρες και 20 λεπτά τα βρήκα μέχρι την επόμενη φορά να κολυμπάτε πάντα με ασφάλεια και πάντα με παρέα.

 

Αρμάνδος Λινάρδος

Sports and Event Manager

Oceanman Greece Manager

 
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιστροφή