Αρχείο

Senegal Surf Trip
1604.2018

Senegal Surf Trip

Μια χώρα διαφορετική από τα συνηθισμένα, άγνωστη για πολλούς, παρθένα και απάτητη, αλλά πραγματικός παράδεισος για τους σέρφερς είχαν την ευκαιρία να εξερευνήσουν οι 13 συμμετέχοντες του ταξιδίου που διοργάνωσε από κοινού η WayOut Adventures και το Ikaria Surf School. Υπό την καθοδήγηση του Γιάννη Κοτιλέα και του Ισίδωρου Πλυτά, των δύο συνοδών από την κάθε εταιρία, η εμπειρία έμεινε αξέχαστη.

 

Λίγες μόνο ημέρες μετά την έλευση του 2018 και για 10 ημέρες, το νησάκι του N’Gor έγινε το ορμητήριο της ομάδας. ‘Ένα νησί λίγα λεπτά μακριά από την πρωτεύουσα της Σενεγάλης, το Ντακάρ, προσβάσιμο με ξύλινες βαρκούλες, ανέγγιχτο από το μοντέρνο πολιτισμό, μιας και δεν υπάρχει ρεύμα στο νησί.

 

Η Σενεγάλη φημίζεται πως έχει τις κατάλληλες παραλίες για οποιοδήποτε αέρα και αν φυσάει, έτσι τα μέλη της ομάδας είχαν την δυνατότητα να επισκεφτούν αρκετά spots της περιοχής, ανάλογα με τον καιρό που επικρατούσε.

 

Και φυσικά δεν θα μπορούσαν να παραλείψουν επισκέψεις σε αξιοθέατα της χώρας. Η Ροζ Λίμνη, το νησί των Σκλάβων και φυσικά το παζάρι του Ντακάρ συμπλήρωσαν με τα πιο υπέροχα χρώματα το πολιτισμικό παζλ της Σενεγάλης.

 

Την μοναδική αυτή εμπειρία που έζησε, θέλησε να μοιραστεί με τους αναγνώστες της και η Πελαγία Καρανικόλα, μια από τις κοπέλες που συμμετείχαν στο ταξίδι αυτό. Αναφέρει χαρακτηριστικά στο άρθρο της στο LoveSuring .

 

“Κάθε μέρα πηγαίνουμε σε διαφορετικό σποτ ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες. Yoff, SecretSpot, NgorRightκαιYenne. Το Yoff είναι το πρώτο spot που επισκεπτόμαστε. Μια αχανής παραλία που βλέπεις ανθρώπους  όλων των ηλικιών να αθλούνται, να παίζουν ποδόσφαιρο, να τρέχουν, να κάνουν surf, να χορεύουν, να παίζουν μουσική, ακόμα και να πλένουν τις κατσίκες τους στη θάλασσα. Γενικά, σε όλο το Ντακάρ, στις παραλίες και στις γειτονιές του, συναντάς κόσμο να τρέχει και να γυμνάζεται. Προσωπικά, θεωρώ τον λαό της Σενεγάλης από τους πιο γυμνασμένους, όμορφους, χαρούμενους, εγκάρδιους και φιλόξενους λαούς που έχω γνωρίσει.”

 

Με το τέλος του ταξιδιού, η ομάδα έδωσε την υπόσχεση να ξαναβρεθεί για να δαμάσουν παρέα τα κύματα, κυνηγώντας το δικό τους Endless Summer.

 

Μέχρι το επόμενο ταξίδι σε μια γωνιά του κόσμου που θα μας χαρίζει αναμνήσεις που θα μείνουν μια ζωή.

 

Φιλικά,

Γιάννης & Ισίδωρος

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιστροφή