Αρχείο

7 λόγοι για να απολαύσεις ένα surf trip στην Σενεγάλη.
0311.2017

7 λόγοι για να απολαύσεις ένα surf trip στην Σενεγάλη.

Αν ήρθε και για σένα η ώρα για ένα ταξίδι out of the ordinary, που συνδυάζει παρθένα τοπία, διαφορετικές κουλτούρες και φυσικά μοναδικές ευκαιρίες για surf, τότε το ταξίδι στην Σενεγάλη είναι η ιδανική σου επιλογή.

 

Ατελείωτο καλοκαίρι (endlesssummer).Ήλιος, άμμος, θάλασσα και φυσικά κύματα στην καρδία του χειμώνα. Αυτό είναι άλλωστε και ο λόγος που ο Robert August και οι φίλοι του στην ομώνυμη ταινία Endless Summer επέλεξαν την Σενεγάλη ως έναν από τους σταθμούς τους κυνηγώντας τα ωραιότερα κύματα σε ένα ατελείωτο καλοκαίρι. Έτσι σήμερα, η Σενεγάλη αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για σερφ παγκοσμίως.

 

 

Surf 365 μέρες το χρόνο. Η γεωγραφική θέση του Ντακάρ επιτρέπει τη δημιουργία κυμάτων είτε με βόρεια είτε με νότια συστήματα. Όσο για το νησάκι του Ngor, έχει την τέλεια τοποθεσία, αφού μπορείς να απολαύσεις τα κύματα κυριολεκτικά με το που θα ανοίξεις τα μάτια σου. Τι θα έλεγες λοιπόν ο Γενάρης του 2018 να σε βρει με τροπικό μαύρισμα, κάνοντας σερφ;

-        

Prive τοποθεσίες που θα κυνηγάς τα κύματα μόνος σου. Αν και η κυρίως ακτογραμμή μαζεύει πολλούς επίδοξους surfers, μόλις μια «βαρκάδα» μακριά, θα βρεις παραλίες και reefs για να απολαύσεις μερικά υπέροχα κύματα.

 -     

Ανάγλυφο (μην φοβηθείς τους υφάλους). Λόγω της ανοικοδόμησης στην περιοχή, η άμμος έχει αφαιρεθεί σε αρκετά σημεία, αποκαλύπτοντας ομαλούς υφάλους. Γλυκά και καθαρά κύματα σχηματίζονται στην επιφάνεια του νερού, δείχνοντας σου τον δρόμο για το επόμενο επίπεδο στο σερφ. Μην φοβηθείς. “Life begins out of the comfort zone”.

.

- Ασφάλεια. Πολυσύχναστη χώρα, με αρκετούς μετανάστες που όμως ζουν αρμονικά με τους ντόπιους, προσφέροντας ένα ξεχωριστό τόνο στην ποικιλομορφία της περιοχής. Η ηρεμία, οι φιλικοί και με καλή καρδία άνθρωποι και ο υπέροχο τοπίο συνυπάρχουν σε ένα μοναδικό συνδυασμό

Γεύσεις (η ψαριά της ημέρας). Τα ψάρια είναι η κυριότερη τροφή της χώρας και θα τα βρεις σε πολλές μορφές μαγειρεμένα, από σνακ με βάση το ψάρι μέχρι γκουρμέ γεύσεις. Μην παραλήψεις όμως να δοκιμάσεις και το περίφημο café touba, μια συνταγή με καφέ και πιπέρι που θα σου δώσει την απαραίτητη ενέργεια για το επόμενο κυνήγι των κυμάτων.

Ήχοι την Αφρικής. Και όταν πλέον πέσει η νύχτα στο Ντακάρ, η πόλη ζωντανεύει. Reggae, Jazz, Blues και παραδοσιακές νότες ακούγονται από παντού. Ήρθε η ώρα για πάρτι.

 

Ραντεβού λοιπόν στην Σενεγάλη στις 5 Ιανουαρίου.... 

 

Ένα άρθρο της Ελίνας Μυζίθρα

Outdoor & Travel Coordinator

 

Επιστροφή