Αρχείο

Backcountry Seminars Vol I 10-12/03/17
1403.2017

Backcountry Seminars Vol I 10-12/03/17

Το όνειρο του ορειβατικού σκι. Μια όμορφη ιστορία για την ελληνική πραγματικότητα, την αγάπη για την φύση και τον χειμερινό αθλητισμό. Τελικά τα όνειρα είναι μόνο μια απόφαση μακριά από την δράση.

Αθήνα. Η ώρα είναι 6 το απόγευμα. Άλλη μια δύσκολη μέρα στο γραφείο φτάνει επιτέλους στο τέλος της. Μπαίνεις στο αυτοκίνητο και ξεκινάς για τη γνωστή διαδρομή: γραφείο – σπίτι. Κολλημένος στην κίνηση της επιστροφής, για στιγμή αφαιρείσαι κοιτώντας προς μία άγνωστη κατεύθυνση, κάπου μακριά, και αφήνεις τον εαυτό σου να ταξιδέψει σε άλλα μέρη.

 

Ονειρεύεσαι πως αλλάζεις τη βαρετή διαδρομή προς την καθημερινή ρουτίνα σου και κατευθύνεσαι έξω από την Αθήνα, οδηγώντας προς τα ορεινά χωριά της Ευρυτανίας.

 

Έχει νυχτώσει την ώρα που φτάνεις σε έναν όμορφο παραδοσιακό ξενώνα, κρυμμένο σε ένα μικρό χωριό, κάπου κοντά στο Καρπενήσι. Η ξύλινη ταμπέλα που κρέμεται μπροστά γράφει «ξενώνας η Γωνιά».

Και πράγματι, ανοίγοντας την πόρτα τους βλέπεις όλους καθισμένους σε μία γωνιά δίπλα στο τζάκι. Δεν αναγνωρίζεις τα πρόσωπα των ανθρώπων που βλέπεις, το ένστικτο σου όμως σου λέει πως θα κάνετε πολύ καλή παρέα και πως έχετε πολλά κοινά. Και ξαφνικά, όλη η κούραση και το άγχος σου εξαφανίζονται ως διά μαγείας. Χαμογελάς ήρεμος πια και γίνεσαι ένα με εκείνους.

 

Το όνειρο συνεχίζεται και εσύ βρίσκεσαι με την υπόλοιπη ομάδα σ’ ένα χιονισμένο δάσος. Περίεργο. Φοράτε όλοι σας μπότες του σκι και περπατάτε ανάμεσα σε έλατα καθώς χιονίζει απαλά. Το τοπίο σε μαγεύει με την ομορφιά του.

 

Παρατηρείς λίγο καλύτερα και διαπιστώνεις με έκπληξη πως στα πόδια σας φοράτε και πέδιλα του σκι που με κάποιο μαγικό τρόπο σας επιτρέπουν να ανεβαίνετε τον χιονισμένο δασικό δρόμο.

 

Ο χρόνος έχει χάσει την έννοια του μέσα στο υπέροχο αυτό μέρος, που νομίζεις οτι έχει βγει από παραμύθι.

‘‘Δεν μπορεί ’’ λες από μέσα σου ‘‘σίγουρα ονειρεύομαι’’ καθώς η διαδρομή που ακολουθείτε σας οδηγεί σε ένα μικρό ορειβατικό καταφύγιο στη βάση ενός μεγάλου χιονισμένου βουνού.  Το καταφύγιο αυτό θα αποτελέσει την βάση της όμορφης αυτής παρέας για τις επόμενες δυο μέρες. Όλοι μαζί θα κάνετε σκι στις χιονισμένες πλαγιές, θα αποκτήσετε πολύτιμες εμπειρίες και τα βράδια, έχοντας απολαύσει νοστιμότατο φαγητό, θα καθίσετε γύρω από το τζάκι λέγοντας ιστορίες από άλλα βουνά, παλαιότερα ταξίδια και αξέχαστες στιγμές.

 

Οι μέρες θα κυλήσουν γρήγορα, όσο γρήγορα κυλάει κι ένα όνειρο, κι εσύ θα βρεθείς ξανά στο ίδιο φανάρι της διαδρομής «σπίτι – γραφείο». Έχει ξημερώσει πλέον και εσύ κολλημένος στην κίνηση θα ξαφνιαστείς συνειδητοποιώντας πως το όνειρο τελείωσε. Μία στιγμή...  Δεν ήταν όνειρο!  Ήταν όλα αληθινά!

Και η παρέα και το τζάκι και το βουνό και όλα!

 

Όχι δεν ονειρεύεσαι! Απλά είχες την τύχη να ζείς στην Ελλάδα και να αγαπήσεις τη φύση και  τα βουνά της.

 

Μεγαλώνοντας σε αυτή την υπέροχη χώρα, επέλεξες να μάθεις να κάνεις σκι και να γνωρίσεις και άλλες μοναδικές δραστηριότητες της ελληνικής υπαίθρου, μέχρι που μια μέρα βρεθήκαμε στον δρόμο σου και εμείς.

Η ομάδα της WayOut Adventures. Μία παρέα φίλων που αγαπούν να κάνουν ότι και εσύ.

 

Αγαπούν τη γνώση και θέλουν να την μεταδίδουν.

Αγαπούν τη φύση και θέλουν να βρίσκονται κοντά της.

Αγαπούν τα ταξίδια από τα οποία αποκομίζουν επιπλέον γνώση.

Αγαπούν τις όμορφες στιγμές και θέλουν να τις μοιράζονται.

 

Μα πάνω απ’ όλα αγαπούν την καλή παρέα. Και έτσι αποφάσισαν να δημιουργήσουν τις ιδανικές συνθήκες ώστε η παρέα αυτή να ανταμώνει συχνά.

Άλλοτε μέσα σε μικρά, ζεστά και πάνω από όλα φιλόξενα καταφύγια σε γραφικά βουνά και άλλοτε σε ειδυλλιακά ψαροχώρια δίπλα στην θάλασσα.

 

Όχι δεν ονειρεύεσαι, απλά ζεις τη ζωή σου έτσι όπως αξίζει κανείς να τη ζεί.

 

Άρη, Μανώλη, Τρύφωνα, Φώτη, Κατερίνα, Δημήτρη, Θωμά, Κάρολε, Ρήγα, Λουκά και Σπύρο νιώθουμε τυχεροί που μοιραστήκαμε μαζί σας αυτές τις στιγμές και σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε .

Επίσης, Φώτη σε ευχαριστούμε πολύ για τις υπέροχες φωτογραφίες που τράβηξες για να έχουμε όλοι μας να θυμόμαστε μια αξέχαστη εμπειρία.

Υ.Γ  Πότε μην ξεχνάτε πως τα καλύτερα έρχονται.

 

Φιλικά

Γ. Κοτιλέας

Υπεύθυνος προγραμμάτων & Ταξιδίων

WayOut Adventures

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Επιστροφή